Amsterdam – Martijn J. Adelmund – eBook (9789044964448)

Bestel het boek Amsterdam – Martijn J. Adelmund – eBook (9789044964448) online bij Bookspot.nl voor slechts 4.99. Dit boek uit de categorie eBooks > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9789044964448. De bezorgkosten zijn 2.95. Direct downloaden.


De bultenaar van Buiksloot
Buiksloot, voorheen polderland, is tegenwoordig een deel van Amsterdam Noord. Vroeger Kwam hier vaak een gebochelde marskramer, die dan verder zijn ronde maakte richting Hoorn en Enkhuizen. De gebochelde marskramer, ook wel 'de bultenaar' genoemd, kon mensen beheksen. Dit is het verhaal van een van de slachtoffers, met een glansrol voor tante Cor uit de Drihoekstaat in de Jordaan.
Het huis met de hoofden op de Keizersgracht
Dit statige herenhuis aan Keizersgracht 123 dankt zijn naam aan een macaber voorval uit de zevenrinde eeuw. Hier zou een dienstmeid met een vleesmes het hoofd van zeven rovers hebben afgesneden. Het huis staat er nog en is tegen woordig een rijkdmonument.
In dit boek vindt u deze en vele andere wonderlijke, mysterieuze en soms gruwelijke misdaden en onverklaabare verschijnselen die zich afspelen in Amsterdam.
De serie Mysteries in Nederland
Iedereen kent ze, de muysterieuze verhalen en onverklaarbare verschijnselen die zich in de eigen streek hebben afgespeeld. Verhalen van lang geleden die een geheel eigen leven zijn gaan leiden, maar ook recente gebeutenissen die onverklaarbaar of onopgelost zijn en die je de stuipen op het lijf kunnen jagen. In dit boek zij tientallen verhalen gebundeld met een duidelijke referentie aan waar het verhaal zich heeft afgespeeld. Herkenbaar en spannend en met de uitdaging of u de plaats delict durft te bezoeken.
Martijn J. Adelmund is historicus en werkt als redacteur voor verschillende uitgeverijen. Hij heeft zich gespecialiseerd in lokale geschiedenis en opmerkelijke geberutenissen die voortleven in verhalen.

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over Amsterdam – Martijn J. Adelmund – eBook (9789044964448):
Categorie: eBooks > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9789044964448
Extra info: eBook
Taal: Nederlands
Schrijver:
Jaar van publicatie: 20
Datum: 2007