Arroz

Bestel het boek Arroz online bij Managementboek.nl voor slechts €12.5. Dit boek uit de categorie heeft ISBN Nummer 9789064454394. De bezorgkosten zijn gratis bij bestellingen vanaf €20.

ELK GERECHT MET EEN VERLEDEN heeft zijn eigen verhaal. Want subtiele smaakevenwichten vergen generaties ondervinding. Dat is ook het geval voor de duizendjarige rijsttraditie in en om Valencia en het Albuferameer. De Moren brachten het gewas, ‘arroz’, rijst, naar Spanje en in Valencia kwam het tot volle bloei. Daar zeggen ze unaniem: ‘Paella is een gerecht dat in grote pan wordt klaargemaakt boven een groot vuur, waarbij goed gekozen kruiden belangrijk zijn.’
ZOALS PAELLA de laatste decennia aan de costas werd verminkt, zo wordt zij vandaag weer in ere hersteld. Dat komt door de herwaardering van de Spaanse keuken, zowel de experimentele als de traditionele. In de nieuwe arrocer , letterlijk: rijstrestaurants, wordt het woord ‘arroz’ tot een nagelnieuw cultbegrip verheven. In dit verhaal is keuken cultuur en wordt het klaarmaken en eten van de Paella a la marinera of de Arroz serrano een zalige belevenis.

9789064454394 kopen

De trefwoorden voor dit boek zijn: reizen en . De bindwijze is paperback en de taal is Nederlands. De leverbaarheid is Direct leverbaar en de uitgever is Epo, Uitgeverij. De verschijningsdatum van druk 0 is 05-04-2007. De auteur is I. Hermans.