Atlas van Nederland in het Holoceen – Henk Weerts – Hardcover (9789044639117)

Bestel het boek Atlas van Nederland in het Holoceen – Henk Weerts – Hardcover (9789044639117) online bij Bookspot.nl voor slechts 49.99. Dit boek uit de categorie Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9789044639117. De bezorgkosten zijn 0.00. 2 – 3 Werkdagen.


Het Nederlandse landschap is sinds het einde van de laatste ijstijd, 11.700 jaar geleden, voortdurend veranderd. Waar we nu rondlopen was ooit een toendra, een rivierdelta of een ondiepe zee. Het einde van de laatste ijstijd markeerde het begin van een nieuwe geologische periode, het Holoceen – de relatief warme periode waarin we nog steeds leven. Vanaf dat moment kreeg Nederland langzaam zijn huidige vorm. De Atlas van Nederland in het Holoceen bestaat uit bijzondere kaarten, aangevuld met archeologische en historische informatie. Voor dertien verschillende momenten sinds de ijstijd geven deze kaarten de oude geografische situatie weer, op basis van tienduizenden boringen en nieuw geologisch, bodemkundig en archeologisch onderzoek. Deze schitterende atlas geeft daarnaast een verrassend beeld van de positie van de mens in het landschap. Hoe maakte hij gebruik van de mogelijkheden die het landschap hem bood? En op welke wijze heeft hij het landschap naar zijn hand gezet? De Atlas van Nederland in het Holoceen verandert voorgoed uw blik op het ons zo vertrouwde landschap. Deze negende druk is ingrijpend herzien. De inleiding is uitgebreid met een hoofdstuk over de vorming van de Nederlandse kust. Er zijn twee nieuwe kaarten voor 250 v.Chr. en 1250 n.Chr. toegevoegd met uitvoerige toelichting. Alle kaarten zijn herzien naar de laatste stand van kennis. De Atlas van Nederland in het Holoceen is samengesteld onder verantwoordelijkheid van TNO, Deltares en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de nationale kenniscentra voor de Nederlandse bodem, ondergrond en erfgoed. De kaarten zijn gemaakt door Peter Vos (TNO/Deltares).

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over Atlas van Nederland in het Holoceen – Henk Weerts – Hardcover (9789044639117):
Categorie: Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9789044639117
Extra info: Hardcover
Taal: Nederlands
Schrijver:
Jaar van publicatie: 20
Datum: 2018