Beroepsziekten in de praktijk – Paperback (9789035231641)

Beroepsziekten in de praktijk - Paperback (9789035231641) 9789035231641
Bestel het boek Beroepsziekten in de praktijk – Paperback (9789035231641) online bij Bookspot.nl voor slechts 96.95. Dit boek uit de categorie Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9789035231641. De bezorgkosten zijn 0.00. Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, volgende dag in huis.


Beroepsziekten in de praktijk biedt een helder en praktisch overzicht van ziekten die door werk worden veroorzaakt. Het boek wil up-to-date kennis bieden en bijdragen aan het verbeteren van de preventie, diagnostiek en behandeling. Want als we iedereen in dit land oproepen om deel te nemen aan arbeid, hebben we ook de plicht om te zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden.

Na een inleidend hoofdstuk worden verschillende beroepsziekten per categorie besproken, waarbij aandacht wordt besteed aan epidemiologie, pathogenese, risicofactoren, diagnostiek, begeleiding, screening en preventie. Zo veel mogelijk is een indeling volgens het orgaansysteem gehanteerd.

In deze tweede druk zijn de actuele ontwikkelingen en nieuwe inzichten verwerkt. Zo is er in een aantal hoofdstukken aandacht voor de recente richtlijnen voor bedrijfsartsen, vooral waar zij zich richten op preventieve aspecten en vroegdiagnostiek. Verder worden nieuwe risicos op de werkplek zoals agressie en geweld, ziekten die verband houden met technologische ontwikkelingen, en de belangrijke ontwikkelingen op het gebied van beroepsinfectieziekten besproken. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de signalering van nieuwe beroepsziekten en de waakzaamheid (arbovigilantie) die hiervoor geboden is. Het boek besluit met een overzicht van handboeken en websites op het gebied van de klinische arbeidsgeneeskunde.

Binnen elk specialisme kan een arts ziekten tegenkomen die aan het werk gerelateerd zijn. Dit boek is, behalve voor bedrijfsartsen en huisartsen, bestemd voor dermatologen, kno-artsen, orthopeden, psychiaters en alle andere specialisten die in hun praktijk met beroepsziekten te maken krijgen.

Beroepsziekten in de praktijk is het resultaat van bijdragen van experts afkomstig uit een groot aantal universiteiten en ziekenhuizen. De redactie was in handen van G. van der Laan enT.M. Pal, beiden verbonden aan het Nederlands Centrum Beroepsziekten, Coronel Instituut van het AMC te Amsterdam, en D.P. Bruynzeel, emeritus hoogleraar bij het Nederlands Kenniscentrum Arbeidsdermatosen van het VUmc te Amsterdam.

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over Beroepsziekten in de praktijk – Paperback (9789035231641):
Categorie: Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9789035231641
Extra info: Paperback
Taal: Nederlands
Schrijver:
Jaar van publicatie: 20
Datum: 2010