Brussel Art Deco – Cécile Dubois, Sophie Voituron – Paperback (9782390251057)

Bestel het boek Brussel Art Deco – Cécile Dubois, Sophie Voituron – Paperback (9782390251057) online bij Bookspot.nl voor slechts 24.95. Dit boek uit de categorie Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9782390251057. De bezorgkosten zijn 0.00. 2 – 3 Werkdagen.


Zeven wandelingen die u te voet of per fiets door verschillende wijken kunt afleggen om de vele facetten van de art deco en het modernisme in Brussel te ontdekken.
Voortbouwend op de decoratieve ader die de art nouveau aangeboord had, ontvouwt de art deco zich in de loop van de jaren twintig in heel diverse realisaties, gaande van het Paleis voor Schone Kunsten over bijzondere gebouwen en burgerwoningen tot de eerste appartementsgebouwen. De talrijke inspiratiebronnen en geometrische vormen van de art deco, synoniem voor luxe en verfijning, veruitwendigen de waarden van een bourgeoisie die dronken is van haar herwonnen vrijheid na een conflict op onvoorstelbare schaal. Het is het tijdperk van de roaring twenties, van jazz, van de bevrijding van de zeden en de opkomst van het concept 'snelheid' met de oceaanstomers, wagens en eerste vluchten per vliegtuig.
Tegelijk pleiten de modernisten voor een rationeler en soberder architectuur, bevrijd van de notie 'stijl' en beter in staat om een antwoord te bieden op de dringende vraag naar huisvesting na de oorlog.
Aan de hand van erg gevarieerde architectonische programma's schetst dit boek de persoonlijkheid van de onvermijdbare architecten, brengt een gepassioneerd tijdperk tot leven en reikt de lezer enkele sleutels aan om dit patrimonium te identificeren dat de straten van Brussel afbakent.

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over Brussel Art Deco – Cécile Dubois, Sophie Voituron – Paperback (9782390251057):
Categorie: Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9782390251057
Extra info: Paperback
Taal: Nederlands
Schrijver:
Jaar van publicatie: 20
Datum: 2020