De geheimen van de maasai – Ton van der Lee – eBook (9789460034497)

Bestel het boek De geheimen van de maasai – Ton van der Lee – eBook (9789460034497) online bij Bookspot.nl voor slechts 9.99. Dit boek uit de categorie eBooks > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9789460034497. De bezorgkosten zijn 2.95. Direct downloaden.


De Maasai zijn een van de bekendste, maar ook geheimzinnigste volkeren van Afrika. Zij zijn hardnekkig blijven vasthouden aan hun oude, nomadische gebruiken en rituelen, terwijl om hen heen de westerse wereld oprukte. Nu dreigt hun cultuur ten onder te gaan. Om die reden vroeg Mokombo, de spirituele leider van de Maasai, Jan Dries Groenendijk om de taak van 'officieel filmer' van zijn volk op zich te nemen. Inmiddels heeft Groenendijk een grote hoeveelheid geheime rituelen en ceremonies vastgelegd die nooit eerder zijn gezien, laat staan gefilmd, door buitenstaanders. Ton van der Lee vergezelde hem op zijn langdurige expeditie en doet in dit unieke boek van binnenuit verslag van cultuur, tradities en rituelen van de Maasai.

Juist vanwege hun opmerkelijke culturele erfgoed willen de Maasai recht doen gelden op een eigen plaats in het moderne Kenia en Tanzania. Een centrale rol daarin speelt een heilig bos, dat de Keniase overheid toeristisch wil gaan exploiteren. Het bos is voor de Maasai echter een belangrijke ceremoniële plaats, die bovendien de grootste biodiversiteit van Oost-Afrika herbergt. Ook tot dit bos, verboden terrein voor niet-Maasai, kregen Groenendijk en Van der Lee toegang. Geheimen van de Maasai is daarmee niet alleen het verhaal van een oeroude cultuur, het heeft ook een ecologische dimensie, en gaat in op de mogelijkheden van verantwoord toerisme in Afrika.

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over De geheimen van de maasai – Ton van der Lee – eBook (9789460034497):
Categorie: eBooks > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9789460034497
Extra info: eBook
Taal: Nederlands
Schrijver:
Jaar van publicatie: 20
Datum: 2012