Druiven en droesem – Frederiek Lommen – Paperback (9789077557808)

Bestel het boek Druiven en droesem – Frederiek Lommen – Paperback (9789077557808) online bij Bookspot.nl voor slechts 23.95. Dit boek uit de categorie Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9789077557808. De bezorgkosten zijn 0.00. 2 – 3 Werkdagen.


Griekenland is een van de oudste wijngebieden in de wereld. Toch stond het land van wijngod Dionysos jarenlang in de schaduw van populaire wijnlanden. Inmiddels vindt er gelukkig een wijnrenaissance plaats en ontwikkelt Griekenland zich tot een van de meest opwindende en interessante vinologische gebieden. Er zijn meer wijngaarden, meer producenten en bovenal is er meer creativiteit. De Griekse wijnen zijn sprankelend en eigentijds. Griekse wijnheren herontdekken oude inheemse rassen en mengen die op verrassende manieren met bekende Franse en Italiaanse druivensoorten.

In Druiven en Droesem gaat Frederiek Lommen op zoek naar zowel de traditionele als de nieuwe wijncultuur van Griekenland. Haar rondreis voert haar naar alle Griekse provincies en regios. Van de zuidelijke eilanden in de Ionische Zee naar de noordelijke grenzen met Bulgarije en Turkije. Ze is te gast op wijnboerderijen, ontdekt oude en hedendaagse wijngaarden, proeft vele wijnen en eet mee van lokale gerechten.
Druiven en Droesem is meer dan de beschrijving van Griekse wijnen en bubbels, inheemse en buitenlandse druivensoorten, en verrassende blends. Frederiek Lommen verweeft in haar verhaal ook de geschiedenis van Griekenland, wetenswaardigheden over de economie en de politiek, persoonlijke indrukken tijdens haar wandeltochten en bezoeken aan grote steden, de Griekse tradities in muziek en literatuur én fragmenten van markante reizigers die haar voorgingen. Zo ontstaat een rijk en veelzijdig beeld van het Griekenland van nu.

Frederiek Lommen is journalist met een passie voor Griekenland en wijnen. Zij publiceerde onder meer in Lychnari, de Groene Amsterdammer en op de website Volkskrant Reizen Mediterranee. Verder houdt zij een blog bij over haar persoonlijke passie: het andere Griekenland. Zij werkt aan de Universiteit Leiden.

'Eindelijk een Nederland boek over de fantastische wijnen uit Griekenland' – Martin van der Heiden, importeur Griekse wijnen

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over Druiven en droesem – Frederiek Lommen – Paperback (9789077557808):
Categorie: Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9789077557808
Extra info: Paperback
Taal: Nederlands
Schrijver:
Jaar van publicatie: 20
Datum: 2011