Duinen en mensen: Noordkop en Zwanenwater – R.J. Roos – Hardcover (9789080815841)

Duinen en mensen: Noordkop en Zwanenwater - R.J. Roos - Hardcover (9789080815841) 9789080815841
Bestel het boek Duinen en mensen: Noordkop en Zwanenwater – R.J. Roos – Hardcover (9789080815841) online bij Bookspot.nl voor slechts 17.50. Dit boek uit de categorie Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9789080815841. De bezorgkosten zijn 2.95. Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, volgende dag in huis.


Na het succesvolle Duinen en mensen: Kennemerland verscheen onder redactie van Rolf Roos: Duinen en mensen: Noordkop en Zwanenwater.

Een bijzonder tweede deel in een spraakmakende serie over de kust: www.duinenenmensen.nl

Het verhaal van de slankste kuststrook van Noord-Holland, waar dijk en duin, historie en natuur vervloeien. Alle natuurgebieden van zee tot polders, van de onbewoonde Razende Bol tot intieme hoekjes cultuurland als het Wildrijk.

Up to date, zeer informatief, rijk geillustreerd, historie en natuur van Hondsbossche Zeewering tot Texel. Met tot nu toe nauwelijks bekende hoogtepunten in het landschap (naast het Zwanenwater) zoals de Noordduinen, Kooibosch Callantsoog, Mariendal, Slaperdijken e.v.a.

Archeologie en historie

De eilanden Huisduinen (eens 8 km westwaarts gelegen) en Callantsoog waren in de middeleeuwen de laatste vaste elementen in een bijna weggeslagen landschap. Hoe heroverde de mens het land? Uniek zijn de landinwaarts gelegen, eeuwenoude nollen (lage duintjes) en oude dijken: nu deels vermomd als langgerekte duinketens. Over steentijdbewoning in Julianadorp, vikingvondsten, sporen van diverse stormvloeden, jachtopzieners en Graven. Over de verschillende gedaantes van de Hondsbossche zeewering in 500 jaar: weiland, duin en dijk.

Natuur

De duinen van de Noordkop het rijkste gebied van de vastelandsduinen: het Zwanenwater, duinmeren omzoomd met zeer bloemrijke natuur. Ook de Noordduinen, met talrijke duinvogels, de eendenkooien en de duinen bij Den Helder met de Harmplas en Mariëndal zijn zeer de moeite waard. Hoe ontwikkelde de natuur zich in de laatste 100 jaar? Hoe profiteren flora en fauna van het zoete en zoute water? Over lepelaars, tapuiten, vele soorten orchideeën, het bizarre palingbrood en andere kwelverschijnselen. Hoe mensen de natuur hebben beïnvloed en hoe de natuur de Noordkop beïnvloedde. Alle natuurgebieden en dijken langs de Noordkop.

Full colour, met vele tientallen ongepubliceerde en nieuwe kaarten en vele honderden fotos. Bij dit boek hoort een website met films en achtergronden: www.duinenenmensen.nl

Op de website ook zeer veel fotografie over het gebied met o.a. 360 graden panoramafotos. En films: historische en recente.

Realisatie: NatuurMedia in samenwerking met Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten, Historische Verenigingen en vele anderen.

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over Duinen en mensen: Noordkop en Zwanenwater – R.J. Roos – Hardcover (9789080815841):
Categorie: Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9789080815841
Extra info: Hardcover
Taal: Nederlands
Schrijver:
Jaar van publicatie: 20
Datum: 2011