LAW Friese Woudenpad – Paperback (9789071068812)

Bestel het boek LAW Friese Woudenpad – Paperback (9789071068812) online bij Bookspot.nl voor slechts 17.45. Dit boek uit de categorie Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9789071068812. De bezorgkosten zijn 2.95. 2 – 3 Werkdagen.


Het verniewde Friese Woudenpad, voorheen Zevenwoudenpad, loopt van Lauwersoog aan de Waddenzee tot aan Steenwijk in het noordelijke puntje van Overijssel. Daarbij worden ook de Nationale Parken Lauwersmeer, Friese Wouden, Drents-Friese Wold en Weerribben aangedaan.
Het pad begint in het open Friese zeekleigebied, dat een heel eigen en unieke schoonheid bezit. Na het historische stadje Dokkum verandert het landschap zichtbaar. De Dokkumer Walden vormen een uniek 'slagenlandschap', dat zich kenmerkt door lintbebouwing met smalle, langgerekte kavels, die zijn afgezet met elzenhagen.
Ten zuiden van Drachten begint het eigenlijke gebied van de Walden: zandruggen waartussen riviertjes als het Koningsdiep, de Tjonger en de Linde stromen. Hier wordt het landschap verlevendigd door bos, restanten van vroegere heidevelden en open beekdalen. Op het laatste stukje tot Steenwijk krijgt de wandelaar nog iets meer van het typische esdorpenlandschap van Zuidwest-Drenthe.

Het Friese Woudenpad kent halverwege de hoofdroute de 'natuurvariant' Duurswouderheide. Het is een gebied met veel bossen en heide. Ten Noorden van Steenwijk is het pad uitgebreid met een aparte 'Domela-variant'. Deze loopt door een gebied van veenontginningen, waar de socialistische voorman Ferdinand Domela Nieuwenhuis eind 19e eeuw actief was en vele inspiratie voor zijn ideeën opdeed. Daarnaast heeft het Friese Woudenpad een variant tussen Dokkum en Holwerd: variant Holwerd. Deze variant sluit ini Holwerd aan op het Friese Kustpad.

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over LAW Friese Woudenpad – Paperback (9789071068812):
Categorie: Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9789071068812
Extra info: Paperback
Taal: Nederlands
Schrijver:
Jaar van publicatie: 20
Datum: 2010