Natuurgids Minigids Diersporen | KNNV

Natuurgids Minigids Diersporen | KNNV de zwerver
Bestel het boek Natuurgids Minigids Diersporen | KNNV online bij DeZwerver.nl voor slechts 6.95. Dit boek heeft ISBN Nummer 9789050117333. De bezorgkosten van dit over zijn 2.95. Op werkdagen voor 17:00 besteld, volgende dag in huis!


Een handige zoekkaart met meer dan 150 illustraties van o.a. (vraat-) sporen, uitwerpselen, braakballen en nestplaatsen. Een spoor is alles wat een dier achterlaat als hij ergens is geweest. Dit kan zijn een: vraatspoor, pootafdruk of een uitwerpsel. Maar ook een veer op de grond of een uitgehakt nest is een spoor. Een spoor zegt iets over het dier. In deze natuurwijzer vind je een overzicht van de algemeen voorkomende diersporen.
 
Vraatspoor
Als een dier eet, laat hij meestal een spoor achter. Dat kan een tak zijn die is aangevreten door een ree, een door een muis open geknabbelde hazelnoot of een braakbal van een uil.
 
Pootafdruk
Aan een pootafruk kun je zien, welk dier er heeft gelopen. De beste plekken om pootafdrukken te zoeken zijn in de modder, op een zandweg, op het strand en in de sneeuw.
 
Uitwerpselen
Aan de uitwerpselen kun je vaak zien wat het dier heeft gegeten. Een drol van een vleeseter stinkt en er zitten haartjes en botjes in. In een drol van een planteneter zitten takjes, blaadjes en gras. Als je een drol hebt gevonden, haal deze dan eens met een stokje uit elkaar. Kun je erachter komen wat het dier gegeten heeft?

Natuurgids Minigids Diersporen | KNNV kopen

Wat aanvullende informatie over Natuurgids Minigids Diersporen | KNNV:
ISBN Nummer: 9789050117333
Categorie:
Uitgever: KNNV
Continent:
Land:
Regio:
Taal:
Aantal pagina’s: None