Natuurgids – Vogelgids Vogels kijken in de Camargue en de Crau | KNNV

Natuurgids - Vogelgids Vogels kijken in de Camargue en de Crau | KNNV de zwerver
Bestel het boek Natuurgids – Vogelgids Vogels kijken in de Camargue en de Crau | KNNV online bij DeZwerver.nl voor slechts 11.95. Dit boek heeft ISBN Nummer 9789050115902. De bezorgkosten van dit over Frankrijk zijn 2.95. Op werkdagen voor 17:00 besteld, volgende dag in huis!


Een prachtige reisgids voor liefhebbers van natuur, vogels en reizen in Frankrijk. De Camargue is een uitgestrekt natuurgebied in Zuid-Frankrijk. Op de grens van zoet en zout vind je er een uniek landschap van meren, moerassen, rietvelden en zoutpannen, met tal van bijzondere planten- en diersoorten. Je vindt er volop karakteristieke vogelsoorten, zoals de flamingo en bijeneter. 
 
Je moet er even voor reizen, want van Utrecht naar de Camargue is het ruim 1.100 kilometer. Eenmaal in de Camargue, dan wordt je moeite dubbel en dwars beloond. Zoals je mag verwachten is het weer in Zuid-Frankrijk aangenaam, zonnig en warm. Dat wordt dus vogels kijken in korte broek en T-shirt. En zeker in het broedseizoen is er een overdaad aan soorten en aantallen. Vogels waarbij een vogelaar van de Lage Landen het water in de mond loopt. Wat dacht je van: flamingo, bijeneter, hop en scharrelaar of griel, kleine trap en kleine torenvalk? De een nog kleurrijker dan de ander. Dit is Vogels kijken met een hoofdletter V. 
‘Vogels kijken in de Camargue en de Crau’ is de ideale Nederlandstalige gids om dit prachtige vogelgebied te ontdekken. De auteur heeft het natuurreservaat in vijf gebieden verdeeld, die elk apart worden behandeld. Extra opgenomen is de steenwoestijn La Crau ten Noordoosten van de Camargue. Alle gebiedskaartjes wijzen de weg naar de beste plekken om de mooiste soorten te vinden en hoe je er kunt komen. Met de gedetailleerde kaartjes kun je de broedkolonies van flamingo’s, bijeneters en steltkluten haast niet missen. Als bonus krijg je tips over accommodaties, bezoekerscentra en toeristische steden. Ook bevat deze gids zeven hoofdstukken die een specifieke vogelsoort voor het voetlicht brengen.
 
‘Vogels kijken in de Camargue en de Crau’ is een must voor elke natuurliefhebber die dit bijzondere gebied wil verkennen.
 
– De belangrijkste vogelplekken in de Camargue
– Veel praktische tips voor vogels kijken
– Extra aandacht voor landschappen, bijzondere planten en dieren
– Toeristische reisinformatie: reservaten, bezoekerscentra, overnachten, stedentrips, evenementen, wandelen, fietsen en cultuur
 
In samenwerking met Crossbill Guides Foundation.
 
Hans Peeters is hoofdredacteur van het magazine ‘Vogels’ van Vogelbescherming Nederland. Hij is zelf een fervent vogel- en natuurliefhebber en publiceerde meerdere boeken, o.a. Vogels kijken in Noordoost-Duitsland.

Natuurgids – Vogelgids Vogels kijken in de Camargue en de Crau | KNNV kopen

Wat aanvullende informatie over Natuurgids – Vogelgids Vogels kijken in de Camargue en de Crau | KNNV:
ISBN Nummer: 9789050115902
Categorie:
Uitgever: KNNV
Continent: Europa
Land: Frankrijk
Regio: Languedoc – Rousillon
Taal:
Aantal pagina’s: 150