Noardlike Fryske Walden – Paperback (9789492641021)

Bestel het boek Noardlike Fryske Walden – Paperback (9789492641021) online bij Bookspot.nl voor slechts 15.45. Dit boek uit de categorie Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9789492641021. De bezorgkosten zijn 2.95. 2 – 3 Werkdagen.


Streekpad Noardlike Fryske Wâlden – wandelen door het Nationaal Landschap Als je een buitenstaander vraagt wat kenmerkend is voor Friesland zal hij beslist een paar typische elementen noemen. In elk geval: watersport, kop-hals-rompboerderijen, een wijde horizon met een kerktoren in de verte. En misschien noemt hij ook ruilverkaveling, grote stallen en uitgestrekte weilanden. Dat klopt, maar toch ook weer niet. De Noardlike Fryske Wâlden zien er heel anders uit. Voor Friesland is het eigenlijk een atypisch gebied. Kleinschalig boerenland met een rijke flora en fauna, opvallend door zijn kleine percelen, omzoomd door houtwallen, elzensingels en braamstruiken. Het gebied is zo bijzonder dat het aangewezen is als Nationaal Landschap. De Noardlike Fryske Wâlden is in Europa een van de weinige gebieden waar het coulisselandschap zo goed als intact gebleven is. Boeren hebben de wallen en singels indertijd aangelegd als veekering, waardoor een fijnmazig patroon met een besloten karakter is ontstaan. De kracht van het Nationaal Landschap is dat natuur, milieu en landschap elkaar versterken. We lopen door boerengebied van cultuurhistorische waarde. Maar ook door de natte natuurgebieden als de Houtwiel en het Nationaal Park De Alde Feanen. We passeren de states die enkele adellijke families in bezit hadden, zoals Stania State in Oentsjerk en Fogelsangh State in Veenklooster. Met dit streekpad krijgt een bijzonder stukje van Friesland de plaats die het verdient.

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over Noardlike Fryske Walden – Paperback (9789492641021):
Categorie: Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9789492641021
Extra info: Paperback
Taal: Nederlands
Schrijver:
Jaar van publicatie: 20
Datum: 2018