Noord-Holland – Martijn J. Adelmund – eBook (9789044960655)

Bestel het boek Noord-Holland – Martijn J. Adelmund – eBook (9789044960655) online bij Bookspot.nl voor slechts 4.99. Dit boek uit de categorie eBooks > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9789044960655. De bezorgkosten zijn 2.95. Direct downloaden.


De Kenau van Haarlem
Kenau Simonsdochter Hasselaer is nog altijd beroemd, niet alleen in Haarlem, maar in heel Nederland. In 1572 trad ze hard op tegen de Spanjaarden, en gaf daarmee haar naam aan alle weerbare vrouwen met haar op de tanden. De werf waarvan ze eigenaar was, lag vermoedelijk achter haar woonhuis in Haarlem aan de Spaarnwouderstraat, nummer 47.
De mannen in witte pakken bij de Bijlmerramp
In de vooravond van zondag 4 oktober 1992 stortte een vrachtvliegtuig van de Isra sche luchtvaartmaatschappij El Al neer op de flats Kruitberg en Groeneveen in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer. Vanaf het moment direct na de crash tot geruime tijd daarna werden mysterieuze 'mannen in witte pakken' op de plaats van de ramp gezien. Tot op de dag van vandaag is niet duidelijk wie dit waren en wat ze daar te zoeken hadden…
In dit boek vindt u deze en vele andere wonderlijke, mysterieuze en soms gruwelijke misdaden en onverklaarbare verschijnselen die zich afspelen in de provincie Noord-Holland.
De serie Mysteries in …
Iedereen kent ze, de mysterieuze verhalen en onverklaarbare verschijnselen die zich in de eigen streek hebben afgespeeld. Verhalen van lang geleden die een geheel eigen leven zijn gaan leiden, maar ook recente gebeurtenissen die onverklaarbaar of onopgelost zijn en die je de stuipen op het lijf kunnen jagen. Per provincie zijn tientallen verhalen gebundeld, met een duidelijke referentie aan waar het verhaal zich heeft afgespeeld. Herkenbaar en spannend en met de uitdaging of u de plaats delict durft te bezoeken.
Martijn J. Adelmund is historicus en werkt als redacteur voor verschillende uitgeverijen. Hij heeft zich gespecialiseerd in lokale geschiedenis en opmerkelijke gebeurtenissen die voortleven in verhalen.

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over Noord-Holland – Martijn J. Adelmund – eBook (9789044960655):
Categorie: eBooks > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9789044960655
Extra info: eBook
Taal: Nederlands
Schrijver:
Jaar van publicatie: 20
Datum: 2009