Pelgrimspad – Rutger Burgers, Sietske de Vet, Wessel Zweers – Paperback (9789071068942)

Bestel het boek Pelgrimspad – Rutger Burgers, Sietske de Vet, Wessel Zweers – Paperback (9789071068942) online bij Bookspot.nl voor slechts 19.85. Dit boek uit de categorie Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9789071068942. De bezorgkosten zijn 2.95. Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, volgende dag in huis.


Pelgrimspad 7-1, langs kansels, ketters en kaarsen. Tussen het Mirakel van Mokum (Amsterdam) en de zoete Lieve Vrouw in Den Bosch bevinden zich oude, maar ook nieuwe bedevaartplaatsen, met zowel paapse als ketterse kanten. De wandelpelgrimage start aan het Amsterdamse Begijnhof waar het Mirakel van Amsterdam jaarlijks duizenden mensen trekt. De route gaat daarna dwars door het Groene Hart over graskaden, tiendwegen, jaagpaden en boezemkaden, langs slanke kavels en zilveren sloten met rondom volop licht, lucht en ruimte. Daar treft u ook de kerken en kansels van het protestante Nederland, waar de zondag niet voor iedereen een goede dag is voor wandeluitstapjes. Maar hier waait ook de geest van Erasmus en treft u de devotie van Maria ter Weghe. Na Gorinchem voert het pad langs de slingerdijken en uiterwaarden van de Bommelerwaard naar het vestingstadje Heusden met een bekende Mariakapel. Verder trekt de wandelkaravaan door de zandvlaktes van de Loonse en Drunense Duinen, om via het voorname Vught de Noord- Brabantse hoofdstad te bereiken met de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch. Daar start op het Pelgrimspad deel twee, dat door Brabant en Limburg naar de Belgische grens voert. In deze uitgave Pelgrimspad, langs kansels, ketters en kaarsen wordt het thema pelgrimeren en devotie verrassend, van nieuwe kanten belicht.

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over Pelgrimspad – Rutger Burgers, Sietske de Vet, Wessel Zweers – Paperback (9789071068942):
Categorie: Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9789071068942
Extra info: Paperback
Taal: Nederlands
Schrijver:
Jaar van publicatie: 20
Datum: 2016