Prisma toeristengids Overijssel-Gelderland-Utrecht – P.G. Bins – Paperback (9789031502202)

Bestel het boek Prisma toeristengids Overijssel-Gelderland-Utrecht – P.G. Bins – Paperback (9789031502202) online bij Bookspot.nl voor slechts 20.25. Dit boek uit de categorie Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9789031502202. De bezorgkosten zijn 0.00. Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, volgende dag in huis.


In steeds toenemend aantal trekken de mensen er de weekeinden op uit met de trein, auto, fiets en bromfiets om hun omgeving te verkennen. Steeds meer mensen bezoeken in hun vakantie streken van ons mooie vaderland waar ze op de weekeinden niet aan toekomen. Het is daarom begrijpelijk dat ook de vraag naar goede voorlichting over uitstapjes, bezienswaardigheden, oorden van rust en recreatie steeds groter wordt. Bijna geen krant of weekblad ontkomt eraan daarvoor een aparte rubriek te maken. Ook in de vele boeken en gidsjes die thans verschijnen, vindt men vele aardige tochten uitgestippeld. Maar vrijwel nergens vindt men naast goede en betrouwbare voorlichting over zeer uiteenlopende toeristische onderwerpen als stedenschoon, architectuur, monumentale kunst, recreatie, natuurschoon, folklore enz. ook de achtergrond toegelicht van hetgeen de toerist boeit. In de reeks Prisma- toeristengidsen, waarvan dit het tweede deel is, geven de auteurs in een boeiende inleiding tot “hun gebied” allerlei interessante bijzonderheden die de toerist een indruk geven van de “couleur locale” van de streek die hij gaat bezoeken. In alfabetische volgorde worden vervolgens van de plaatsen, gemeenten, streken en alle andere voor de toerist aardige onderwerpen als heuvels, meren, beken en rivieren de bijzonderheden behandeld waarvan toeristen met zeer uiteenlopende belangstelling profijt zullen hebben. Ook hier wordt steeds de achtergrond geschetst waartegen men het gebodene moet plaatsen om het naar waarde te schatten. Overzichtelijke kaarten met vele toeristische bijzonderheden, met wegen en waterwegen, plattegronden enz. helpen de gebruiker zelf tochten uit te stippelen. Bovendien geven de auteurs aan “t slot tips voor interessante tochten. Deze Prisma- toeristengidsen is tegelijk te beschouwen als tweede deel van een beknopt aardrijkskundig en topografisch- historisch woordenboek dat ik geen boekenkast mag ontbreken.

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over Prisma toeristengids Overijssel-Gelderland-Utrecht – P.G. Bins – Paperback (9789031502202):
Categorie: Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9789031502202
Extra info: Paperback
Taal: Nederlands
Schrijver:
Jaar van publicatie: 20
Datum: 2008