Provence & CÔte d'Azur – Rudolf Bakker – eBook (9789029580267)

Provence & CÔte d'Azur - Rudolf Bakker - eBook (9789029580267) 9789029580267
Bestel het boek Provence & CÔte d'Azur – Rudolf Bakker – eBook (9789029580267) online bij Bookspot.nl voor slechts 9.49. Dit boek uit de categorie eBooks > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9789029580267. De bezorgkosten zijn 2.95. Direct downloaden.


De journalist Rudolf Bakker woont sinds 1976 in Frankrijk. Bij De Arbeiderspers publiceerde hij eerder Gallische brieven, een bundel oneerbiedige opstellen over Frankrijk, en recentelijk zijn jeugdherinneringen, Hoe komt het dat ik nog leef (Privédomein nr. 229). Herdruk van Rudolf Bakkers informatieve, eigenzinnige en humorvolle vriendengids, nu aangepast en geactualiseerd. 'De dikke Bakker', zoals het boek inmiddels bij liefhebbers bekendstaat, is een onmisbare reisgids voor wie dit deel van Frankrijk echt wil leren kennen. In deze 'reisgids voor vrienden' wijst Rudolf Bakker op levendige wijze de weg door deze zo geliefde vakantiestreek. Het boek bestrijkt in 24 routes het gebied van de Italiaanse grens tot de Camargue, van de Provençaalse Alpen tot de Côte d'Azur. Heldere routekaarten en plattegronden verhogen de praktische bruikbaarheid van deze gids. Provence en Côte d'Azur is niet weer de zoveelste vertaling van een buitenlandse gids, maar het uitvoerigste en leesbaarste reisboek dat tot nu toe in het Nederlands over deze streek is geschreven. Het boek werd in 1996 door het ANWB-blad Reizen als de beste Frankrijkgids bekroond met de Reizende Zon. In deze nieuwe druk zijn een aantal veranderingen aangebracht die noodzakelijk bleken op grond van ontwikkelingen die zich in stad en land heben voorgedaan. Wat de vroegste historie van de Provence betreft heeft de auteur op grond van recente publicaties zijn exposé over de vroege bewoners, de Liguriërs en de Kelten, aan deze gewijzigde opvattingen aangepast. Zo is deze vriendengids weer klaar om nieuwe lezers op hun zoektocht door deze fantastische Franse streek te vergezellen. [E]en onconventionele reisgids, die werkelijk iets toevoegt aan het enorme aanbod Frankrijkgidsen. Het is een van de zeldzame reisgidsen die beginnen met een eerlijke beschrijving van het gebied. […] Bakker wil zich niet laten beetnemen door pittoreske bergdorpjes en de geurende lavendel. […] Voor een serieuze toerist die een reis door de Provence overweegt is 'de dikke Bakker' onontbeerlijk. -Juryrapport Reizende Zon Een prachtig boek voor een echt Provençaals avontuur. -Nieuwsblad van het Noorden Dit boek wordt een klassieker. -Reizen Had ik het niet cadeau gekregen, dan had ik het zeker gekocht. -Thomas Rap in NRC Handelsblad

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over Provence & CÔte d'Azur – Rudolf Bakker – eBook (9789029580267):
Categorie: eBooks > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9789029580267
Extra info: eBook
Taal: Nederlands
Schrijver:
Jaar van publicatie: 20
Datum: 2011