Reisverhaal De Oliekoning (Venezuela) | Edwin Koopman

Reisverhaal De Oliekoning (Venezuela) | Edwin Koopman de zwerver
Bestel het boek Reisverhaal De Oliekoning (Venezuela) | Edwin Koopman online bij DeZwerver.nl voor slechts 15.95. Dit boek heeft ISBN Nummer 9789057591297. De bezorgkosten van dit Reisverhaal – portret van Venezuela over Venezuela zijn 2.95. Op werkdagen voor 17:00 besteld, volgende dag in huis!


 

Twintig jaar na de val van de Berlijnse Muur is Venezuela het toneel van een heuse socialistische revolutie. Hugo Chávez belooft miljoenen armen een nieuwe heilstaat. Met miljardenwinsten uit de olie trekt hij ‘het volk’ uit de misère door gratis onderwijs, goedkoop voedsel en Cubaanse artsen. 

De mediagenieke, autoritaire dwarsligger scheldt op de rijken en de Amerikanen, dweept met Castro en Khadaffi, laat zich inspireren door islamitische rebellen, wapent zich tegen een invasie vanuit Curaçao en wil tot minimaal 2021 aan de macht blijven.
In De oliekoning schetst Edwin Koopman een ontnuchterend portret van een gespleten land. Wat begon als een zoektocht naar de wortels van een Latijns-Amerikaanse revolutie, werd een persoonlijk verslag over macht,
idealen, haat, hartstocht en teleurstelling.

Edwin Koopman (1964) is correspondent Latijns-Amerika voor Trouw, Elsevier, VPRO-radio en de
Wereldomroep. Eerder verscheen van hem De ritselaars van Havana waarin de Cubanen op de puinhopen van een failliete revolutie wachten op de dood van Fidel Castro.

Reisverhaal De Oliekoning (Venezuela) | Edwin Koopman kopen

Wat aanvullende informatie over Reisverhaal De Oliekoning (Venezuela) | Edwin Koopman:
ISBN Nummer: 9789057591297
Categorie:Reisverhaal – portret van Venezuela
Uitgever: Podium
Continent: Zuid-Amerika
Land: Venezuela
Regio:
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 218