Stedenreis Londen

Londen biedt een klassieke mix van geschiedenis, een landelijk en stedelijk leven met kunst en cultuur, winkelen en een van de meest opwindende nachtlevens in de wereld.

Londen

Gastland van de Olympische Spelen 2012, Londen is het culturele hart van Groot-Brittannië en biedt een fantastische mix van musea, galeries, winkels en uitgaansgelegenheden. U zult versteld staan wat u kunt ontdekken in de Londense musea; het British Museum, het Science Museum, Natural History Museum en de Tate Modern inbegrepen. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn de London Eye en Madame Tussauds en de iconische plekken zoals de Tower of London en de Tower Bridge, Buckingham Palace en de Houses of Parliament met in vedette de Big Ben.

Winkel gebieden gaan van gevestigde locaties, zoals Oxford Street, Regent Street en Jermyn Street, Bond Street en Mayfair, Carnaby Street en de Kings Road naar meer modernere attracties zoals Brick Lane in East End van Londen en de nieuwe Westfield winkelcentra in Shepherds Bush en Stratford.

Het nachtleven varieert van pubs en bars dwars door de stad en theaters waaronder het London Palladium, de Royal Albert Hall en het Royal Opera House met Leicester Square dat het traditionele centrum is voor bioscopen.

Andere interessante steden die o.a. het bezoeken waard zijn:  Birmingham, Bristol, Cardiff, Edinburgh, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester en Sheffield.