Stilstaan op Ons Kloosterpad – Henk Murraij – Spiraalgebonden (9789082745818)

Bestel het boek Stilstaan op Ons Kloosterpad – Henk Murraij – Spiraalgebonden (9789082745818) online bij Bookspot.nl voor slechts 16.50. Dit boek uit de categorie Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9789082745818. De bezorgkosten zijn 2.95. 2 – 3 Werkdagen.


Stilstaan op Ons Kloosterpad, noordelijke route, is een gids die je in ongeveer 175 km langs voormalige kloosters en kloosters die die nog steeds in gebruik zijn, langs wateren, bossen en door prachtige natuurgebieden. De noordelijke route loopt vanaf het San Damiano stadsklooster in 's-Hertogenbosch naar Gemert. In Noord Brabant hebben meer dan 660 plaatsen dienst gedaan als klooster waarvan er 450 gebouwen nog bestaan, meestal met een andere bestemming. Ongeveer 160 gebouwen zijn als rijksmonument beschermd als klooster. Enkele tientallen gebouwen zijn nog in gebruik als klooster. Onderweg heb je de mogelijkheid om kloosters en abdijen aan te doen, er te overnachten en hun dagritme te ervaren. Als wandelaar word je gevraagd de stilte en het dagritme van de kloostergemeenschappen te respecteren. Naast de 30 heldere routekaarten vind je in deze gids belangrijke bezienswaardigheden, tips en mogelijke horeca en overnachtinggelevenheden en aanwezig OV. Ook vind je 'stilstaan bij' teksten die je de mogelijkheid bieden tot een persoonlijke reflectie. In de gids met de zuidelijke route volg je de andere helft van Ons Kloosterpad. Het belangrijkste wat de schrijver tijdens zijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostela leerde is vertragen. Vertragen om zich bewust te worden van de mooie dingen op zijn weg. Vertragen omdat niet het eindpunt van je reis telt maar de weg ernaar toe, het bewust onderweg zijn en het ontmoeten van anderen en jezelf. Dat inspireerde hem om Ons Kloosterpad in korte etappes te verdelen zodat wandelaars ruimte en tijd kunnen creëren om meer zingeving aan hun tochten te geven. Zo ontstonden de twee boekjes 'Stilstaan op Ons Kloosterpad'.

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over Stilstaan op Ons Kloosterpad – Henk Murraij – Spiraalgebonden (9789082745818):
Categorie: Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9789082745818
Extra info: Spiraalgebonden
Taal: Nederlands
Schrijver:
Jaar van publicatie: 20
Datum: 2022