Suriname Discovered

Bestel het boek Suriname Discovered online bij Bookspot.nl voor slechts 39.99. Dit boek uit de categorie Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9789055947072. De bezorgkosten zijn 0.00. Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, volgende dag in huis.Een compleet gewijzigde herdruk (met Kwamalasamutu, de grotten van Werephai, Tafelberg, Julianatop, Bensdorp, Sipaliwini, Kabalebo, enz).

De foto's die u in dit boek aantreft, laten een verscheidenheid in beeld en kleur zien waarover maar weinig andere landen beschikken. Dat is opmerkelijk, want tenslotte gaat het om een land dat in vergelijking met de meeste Zuid-Amerikaanse landen zeer bescheiden van afmeting is. En al even bescheiden is het bevolkingsaantal van ongeveer 500.000 inwoners. De vraag is dan ook: waaraan heeft Suriname haar overweldigend rijke en gevarieerde uiterlijk te danken? Voor een belangrijk deel schuilt het antwoord in de fysieke gesteldheid van het land. Maar liefst m̩̩r dan 80 procent van de oppervlakte bestaat uit ongerepte natuur in de vorm van tropisch regenwoud. De rijkdom en onaangetastheid van het Surinaamse binnenland Рvoor een groot deel tot natuurreservaat verklaard Рis, ook in vergelijking met andere tropische landen, spectaculair.
Natuurlijk bepalen ook de bevolking en de cultuur het beeld van een land en ook in dit opzicht beschikt Suriname over een opmerklijke rijkdom. In onze huidige wereld vormen multiculturele samenlevingen een tamelijk nieuw verschijnsel. Suriname echter vormde al een multiculturele samenleving voordat dit woord werd uitgevonden. De komst van slaven uit Afrika, gevolgd door de immigratie van contractarbeiders uit verschillende delen van de wereld, hebben het land al lang geleden een enorme variëteit aan gezichten gegeven.
Een fotoboek spreekt ten dele voor zich; ieder beeld vertelt immers een verhaal. Maar juist vanwege de interessante maar tegelijkertijd ook uitzonderlijke geschiedenis van Suriname, leek het ons toch nuttig om dit boek van enige relevante achtergrondinformatie te voorzien.

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over Suriname Discovered:
Categorie: Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9789055947072
Extra info: Hardcover
Taal: Nederlands
Schrijver: Marco de Nood, Toon Fey
Jaar van publicatie: 2010