Vakantie Denemarken

Het is geen sprookje – de gelukkigste mensen in Europa wonen in Denemarken, volgens een Forbes-enquête! Gelegen op een groot schiereiland in Noord-Europeaan, grenst het Koninkrijk Denemarken aan Duitsland en de Baltische Zee.

Een effectief sociaal systeem, een eenvoudig en gelukkig leven maakt van Denemarken, het kleinste land in de Scandinavische regio, een plaats om gelukkig te wonen.

Kopenhagen

Kopenhagen, hoofdstad van Denemarken, is gelegen op het eiland Zeeland, het grootste eiland van het koninkrijk. Het is verbonden met Malmö in Zweden door de Oresund-brug.

Het embleem van de stad is ongetwijfeld het beeld van de Kleine Zeemeermin, personage uit het verhaal van Hans Christian Andersen. Aan cultuurmonumenten ontbreekt het niet in Kopenhagen, zoals het Kasteel Christiansborg dat vandaag dienst tot voor het parlement of het kasteel Amalienborg waar de koningin van Denemarken woont. Het beroemde Tivoli, gelegen tegenover het Centraal Station is een van de oudste pretparken ter wereld.

Leuke weetjes, de verkeersvrije straten: Storget en Straedet zijn beide de langste verkeersvrije straten in Europa. En vergeet niet dat de Denen houden van fietsen, en maken er bij elke gelegenheid gebruik van: om te werken, winkelen of uitgaan. Kopenhagen heeft ook meer fietsen dan inwoners en met trots draagt ze de titel “Stad van fiets”.