Vakantie Hongarije

Hongarije is het land van de thermen en wijn. Hongarije biedt reizigers een mix van geschiedenis (Romeinse en Turkse monumenten), ontspanning (honderden therapeutische minerale bronnen), keuken (goulash, Tokajii Aszú, Pálinka) en het stedelijke leven met aandacht voor kunst, cultuur en winkelen.

Boedapest

In 2011 werd de tweehonderdste verjaardag van de componist Liszt gevierd in Boedapest, gepaard gaande met een reeks evenementen om de levende herinnering aan de muzikant te eren, die in het 19e eeuwse Europa toch indruk naliet.

Vaak omschreven als de “parel van de Donau”, staat Boedapest niet alleen bekend om zijn monumenten die een 1000 jaar oude cultuur reflecteren, maar ook voor de overblijfselen achtergelaten door andere beschavingen.
De overblijfselen van de Turkse en Romeinse bezetting zijn nog steeds zichtbaar in de stad. De alliantie tussen de Ottomaanse en Oostenrijks-Hongaarse Rijk in het bijzonder architectuur en cultuur van Boedapest beïnvloed.

U zult versteld staan van wat je kunt ontdekken in de musea van de stad, zoals het Nationaal Museum van Hongarije, de Hongaarse Nationale Galerie, het kunstmuseum, het huis van angst en het Memento Park.

De ster attracties van de stad zijn ongetwijfeld de iconische sites: de oevers van de Danube, het parlement (de grootste in Europa), het kasteel in Buda kant, en het bastion van de zondaars.


Liefhebbers van design, architectuur, mode en lekker eten, allemaal wel iets te ontdekken in deze steeds veranderende stad.

Of u nu op zoek bent naar ontspanning of gewoon rust, Boedapest zal u niet teleurstellen met zijn thermale baden. Na een drukke dag, en als je de energie nog hebt, zal Boedapest u verbazen met zijn selectie van bars, lounges, restaurants en nachtclubs.