Vakantie Italië

Italië alleen is goed voor 50% van het artistieke erfgoed van de wereld! 100000 monumenten, 40000 villa’s, 2500 musea, 2500 archeologische sites, meer dan 1000 theaters en nog veel meer …

Met zijn 8000 km lange kustlijn verspreid over vijf verschillende zeeën, is Italië de ideale bestemming voor strandvakanties. Bovendien, is Italië met zijn vele bergtoppen de Alpen en de Apennijnen of de Etna in Sicilië, ook het land van de bergen. Italië biedt ook een ritmisch nachtleven, vele spa’s, gerenommeerde universiteiten en een heerlijke keuken.

Rome

Je zal nooit het gevoel krijgen het allemaal gezien te hebben tijdens een bezoek aan de “stad van de keizers.” De beschikbare opties zijn eindeloos: Vaticaanstad, de kathedraal van San Paolo Fuori le Mura, de Mond van de Waarheid, de Campidoglio, Campo de ‘Fiori, Circus Maximus, het Colosseum, de Trevi Fontein, Fori I, de Galleria Borghese, de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel, het Pantheon, de Jardin des Oranjes, Piazza Navona, en ook nog: de Christelijke routes, de Thermen van Caracalla, het Olympisch Dorp, het Auditorium, een verscheidenheid aan lokale markten. Ga het gewoon allemaal zien!

Venetië

Venetië is de enige stad ter wereld waar geen auto’s of vrachtwagen rijden in de binnenstad. Het is een prachtige stad die je tenminste een keer in je leven moet bezocht hebben. Of je nu wandelt in de de smalle straatjes, of vaar met een gondel langs de vele kanalen, de romantiek van Venetië blijft betoveren en zal in je geheugen blijven voor jaren.

Florence

De ontdekking van Florence heeft geen voorbereiding nodig: de stad is een openlucht museum waar elke kruising doordrenkt is van geschiedenis en kunst. .In Santa Maria del Fiore met de Battistero en de Campanile di Giotto adem je de geur van deze Renaissance stad, terwijl in het Palazzo Vecchio, de Loggia dei Lanzi, en de Piazza della Signoria, de politieke kant naar buiten komt. Na het vallen van de nacht worden, Ponte Vecchio, de Piazzale Michelangelo, de Santa Croce kerk, spannende ontmoetingsplaatsen. Je verlaat Florence met het verlangen om terug te keren.