Vakantie Kroatië

De Republiek Kroatië is een Europees land aan de Adriatische Zee en haar achterland. Het strekt zich uit van de hellingen van de Alpen tot diep in de Pannonische Vallei aan de oevers van de Donau en de Drava.

Volgens haar natuurlijke kenmerken en haar cultureel en historische ontwikkeling, kan Kroatië verdeeld worden in drie verschillende geografische regio’s:
– de kuststreek
– de bergstreek
– de Pannonische regio

Wij nodigen u uit om de schoonheid van Kroatië te ontdekken en te genieten van het milde klimaat, warm, zuiver kristal zeewater, de mooie stranden, de ongerepte natuurlijke landschappen en in combinatie met een rijk patrimonium aan historie en cultuur, heerlijke keuken en goede wijnen, en vooral een sympathieke bevolking.

Zagreb

Zagreb is een oude stad in Centraal-Europa. Eeuwenlang was het het middelpunt van cultuur en wetenschap, nu ook van handel en industrie. Zagreb is gelegen op de intersectie van belangrijkste routes tussen de Adriatische kust en Centraal Europa.

In 1991 werd Zagreb, de hoofdstad – het politieke en administratieve centrum van de Republiek Kroatië. Het is ook het centrum van het bedrijfsleven, de academische wereld en de wereld van cultuur, kunst en sport. Veel bekende wetenschappers, kunstenaars en sporters komen uit de stad, of werken daar. Zagreb biedt zijn bezoekers de sfeer van barok van Gornji Grad, schilderachtige markten, verschillende commerciële centra, een overvloed van keuze aan ambachten en inheemse gerechten.

Er zijn veel plaatsen om te bezoeken in deze prachtige omgeving. De stad treedt het derde millennium met een bevolking van één miljoen. Ondanks de snelle ontwikkeling van de economie en transport, heeft de stad zijn charme behouden en een gevoel van ontspanning geeft Zagreb een authentiek menselijke aspect.