Vakantie Marokko

Van alle Afrikaanse landen is Marokko het meest westelijke, strategisch gelegen langs de Atlantische en Middellandse Zeekust, maar met een bergachtige, ruig binnenland. Het land is de poort tot het Afrikaans continent en de toegangspoort tot Europa.

Eeuwenlang, Marokko bleef zelfstandig ondanks de impact van Europese, Arabisch, Berbers en Afrikaanse invloeden, en het heeft een rijke cultuur en geschiedenis.

De bevolking bestaat voornamelijk uit etnische Berbers en Arabieren en minderheden van joodse, Afrikaanse en Europese afkomst, waaronder de Spanjaarden, Fransen en Algerijnen. De officiële taal is Arabisch, met de plaatselijke dialecten als Derija en Berbers.

De Marokkaanse bevolking is rustig en heeft zich volledig geïntegreerd in het modern leven met traditionele waarden. De samenleving is tolerant en waar door het in staat is om een bloeiende cultuur op te bouwen.

Tanger

De stad wordt ook wel de Witte Stad genoemd, een toepasselijke naam, vanwege de vele yachts van miljonairs in de haven, die hier komen pronken. Tanger is niet alleen een oord voor miljonairs, maar ook voor kunstenaars, muzikanten en schrijvers die inspiratie halen uit de grote verscheidenheid aan natuur en cultuur.

De Medina van Tanger is het hart van de stad, maar de Kashba is zijn ziel. Het Palace Museum is de moeite waard, en het is ook aangenaam om te wandelen door de smalle straatjes of langs de stranden van de baai van Tanger en Kaap Spartel en de grotten van Hercules, die een grote archeologische waarde hebben.

Marrakech

Hoewel Marrakech niet de hoofdstad van Marokko is, is het vaak de eerste stad die waaraan men denkt als men spreekt van Marokko. Dit komt omdat de Marrakech vandaag de dag nog steeds symbool staat voor wat het ooit was. Het prachtige oude stadscentrum heeft zijn oud koninklijk aspect en indrukwekkend verleden behouden en is een favoriete bestemming van vele toeristen.

Naast de imposante gebouwen, de paradijselijke tuinen, zijn er ook de mooie kiosken, sfeervolle zwembaden en indrukwekkende planten en boomsoorten die een constante verrassing en verwondering geven.

Casablanca

Casablanca is niet alleen de grootste stad van Marokko, maar tevens ook een van de mooiste ressorts. De stad is aantrekkelijk door zijn de historisch en cultureel erfgoed, maar ook voor de stranden waar de zonnekloppers van de vroege ochtend tot laat in de nacht hun tijd kunnen spenderen.

Het centrum bestaat uit een oude en nieuwe wijk, dat wordt gescheiden door het grootste marktplein, de plaats Mohammed V. Casablanca is vooral beroemd en geliefd vanwege de prachtige Hassan II moskee met als particulariteit dat het een van de weinige moskeeën in de wereld is, die bezocht kunnen worden door niet-moslims.

Casablanca is de economische hoofdstad van Marokko, maar is er in geslaagd om een betoverende eenvoud en charme die veel harten in extase bracht te behouden.