Vakantie Nederland

Nederland is de toegangspoort tot Europa vanwege de verscheidenheid en de frequentie van de verbindingen van en naar Europa. Ontdek naast Amsterdam ook grote steden van Nederland zoals Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven.

Amsterdam

Amsterdam: het grootste intacte historische centrum van Europa, met prachtige koopmanshuizen uit de 17e en 18e eeuw, rond de wereldberoemde grachten of casual cafes. De bloemenmarkt en het Van Gogh Museum zal u verleiden. Amsterdam is vriendelijk, open minded en zorgeloos.

Te bezichtigen

Bezoek de indrukwekkende koopmanshuizen van de gouden jaren, langs de pittoreske grachten per fiets of boot. Enkele van ’s werelds bekende galerijen musea zijn hier te vinden, met een focus op de Nederlandse meesters, Rembrandt of Van Gogh. Het Rijksmuseum met haar collectie van de 17de eeuwse Nederlandse schilderkunst en het Van Gogh Museum, dat de meest uitgebreide Van Gogh-collectie huisvest. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de indrukwekkende tentoonstelling: het ‘Anne Frank huis’, waar Anne Frank haar beroemde dagboek schreef tijdens haar onderduiking in bezet Nederland.

De beruchte ‘Rosse buurt’ is kenmerkend voor de tolerante houding van Amsterdam en zeker het bezoeken waard. Het liberale uitgaansleven blijkt één van de beste in Europa te zijn. In de cafés langs de Jordaan, kunt u genieten van vriendelijke meezingers of bezoek de hippe clubs op het Rembrandtplein. Drink low-key cocktails in de elegante bars aan  ‘de Pijp’ of luister naar klassieke muziek in het grote ‘Concertgebouw’.