Vakantie Noorwegen

De wieg van de Vikingen, het land van de fjorden en archipel ook wel bekent als het paleis van de wintersport. Dankzij de warme Golfstroom, steden en dorpen langs de Atlantische kust van Noorwegen kampen met een relatief mild klimaat in plaats van de polaire koude.


In Hammerfest, officieel de “meest noordelijke stad van Europa”, gaat de zon nooit onder in de zomer maanden en komt niet op in december. De spectaculaire Noorderlicht is een van de wereldwonderen.

Oslo

De hoofdstad van Noorwegen, de fjord draagt dezelfde naam, biedt bezoekers een aantrekkelijke oude stad en een scala aan kleurrijke gebouwen, variërend van het historische Akershus Fortress, bijna duizend jaar oud, en de futuristische opera, dat werd geopend in 2008.

De Nobelprijs voor de Vrede wordt jaarlijks toegekend in het indrukwekkende stadhuis. Langs de winkelstraat “Karl Johans Gata” in het stadscentrum vindt u een aantal openbare gebouwen, het parlement en het koninklijk paleis.

Een van de oudste pisten van het skispringen in de wereld is gelegen in Holmenkollen in Oslo. Zelfs vandaag de dag is de piste elke winter open voor veel ski-jumping wedstrijden.