Vakantie Roemenie

Verken de Tuin van de Karpaten! Gelegen in Zuidoost-Europa, is Roemenië gewaardeerd om zijn natuurschoon en zijn wilde intacte gebleven natuur, van de bergtoppen naar aan de oevers van de Zwarte Zee en de Donau Delta.


Tradities zijn zeer levendig in Roemenië en de bezoekers krijgen de gelegenheid om dit te ervaren dankzij de gastvrijheid van het Roemeense volk. Overal om je heen, vind je een open deur en een warme glimlach , dus hoe kan je dit weerstaan?Legendes of Dracula trekken vele bezoekers in het land. U kunt zelfs het kasteel van Bran in de Saksische middeleeuwse stad Sighisoara bezoeken, waar de echte Dracula (Vlad Tepes) werd geboren.


Roemenië is ook trots op zijn andere, meer recentere beroemdheden, zoals Nadia Comananci, Gheorghe Hagi en Ilie Nastasce, die allen een naam heeft gemaakt in de wereld. Om maar ook de opkomende bokser Lucian Bute en de zangeres Inna te vermelden.


Roemenië is ook trots op haar andere meer recente beroemdheden, met inbegrip van Nadia Comananci, Gheorghe Hagi of Ilie Nastasce, die al een naam hebben in de wereld. De opkomende de bokser Lucian Bute en zangeres Inna mogen zeker niet vergeten worden!

Boekarest

De hoofdstad Boekarest, is een paradox met veel contrasten. Het mengsel van de communistische monumenten en de verborgen kathedralen maken de verkenning fascinerend. Voeg aan de gebouwen van de interbelic periode, toen Boekarest bekend stond als “Klein Parijs”, de glazen gebouwen van Shell toe, voeg het Paleis van het Parlement er aan toe en je krijgt een exotische mix om verkennen.


Zin om te dansen? Probeer een van de vele bars of lokale nachtclubs waar de vreugde voor het leven van de Balkan goed voelbaar is. Honger en op zoek naar lekker eten? Probeer de Roemeense gastronomie en vindt unieke gerechten in alle restaurants die zich gespecialiseerd hebben in de traditionele keuken.