Vakantie Spanje

Hoewel Spanje een land is dat aan de periferie van Europa ligt, heeft het heel wat verbindingen doorheen Europa naar Frankrijk – Italië – de Benelux -Duitsland – Tsjechische Republiek – Engeland en andere meer afgelegen landen zoals Polen – Oekraïne – Roemenië, enz.

Een belangrijke attractie is de nabijheid van Portugal met een uitgebreid netwerk, dat toelaat dagelijkse verkenningen van de Iberische regio van Catalonië, Madrid, Andalusië, Galicië en vele anderen te organiseren.
Op dezelfde manier, maar buiten Europa, verbindt het netwerk Spanje van het Baskenland en Catalonië met Aragón, Castilla León, Madrid, Valencia, Andalusië, Noord-Afrika, Tanger, Kenitra, Rabat, Casablanca, Marrakech, Meknes, Fez en Taza, waardoor er een zeer verrijkende uitwisseling bestaat tussen de twee continenten, slechts gescheiden van elkaar door de Straat van Gibraltar.

Profiteer van de bestaande reisroutes en ontdek fantastische locaties in Oviedo, Santander, Santiago de Compostela, San Sebastian, Barcelona (en Gaudi) en de gehele Middellandse Zee, zonder de hoofdstad Madrid en zijn omgeving te vergeten en eindig in het prachtige land van de flamenco, Andalusië en vele andere dingen.

Madrid

Prachtige paleizen en kathedralen, sfeervolle parken, grootse museums, gezellige tapabars, trendy winkelstraten, kortom alles is voorzien om het de toeristen aangenaam te maken in Madrid.

Madrid is leeft en verandert voortdurend, het bruist er van het leven. Ontbijten kan je tot de middag, middageten doe je er uitgebreid van 13u tot 16u en het avondeten consumeer je pas na zonsondergang. Zoals in de meeste zuiderse landen sluiten winkels, restaurants en publieke plaatsen over de middag maar blijven ‘s avonds langer open. Bars daar en tegen blijven wel open zodat je op elk moment van de dag kunt genieten van een gezellig terrasje.

Laat je meeslepen door deze bruisende stad en geniet van de zuiderse mentaliteit.

Barcelona

Barcelona, de welvarendste stad van Spanje, ligt in de eigenzinnige regio Catalonië. De hoofdstad van Catalonië heeft heel wat te bieden op vlak van kunst en cultuur, ook zijn verrukkelijke keuken is de moeite van een bezoek waard. . Of je nu in een van de toprestaurants gaat eten of stopt bij een gezellige tapasbar, je zult in elk geval lekker eten.

Tijdens uw bezoek mag je zeker niet vergeten door de Rambla te wandelen. Hier komen de Catalanen bijeen om te praten, te zonnen en te winkelen. De Rambla is één van de gezelligste wijken. Ook de kunstenaars hebben hier een plek om hun werken te verkopen. De attractie is wellicht de overdekte markt La Boqueria waar fruit, vlees, vis en groenten er een kleurrijk spektakel van maken.

De Sagrada Família of het Parc Güell, monumentale gebouwen als het Palau de la Música Catalana en de prachtige pleinen als het Plaça de Catalunya mogen op je rondreis zeker niet ontbreken, want zij geven Barcelona de standing van een wereldstad zonder zijn gezelligheid te verliezen.

Zonnekloppers komen hier ook niets tekort daar Barcelona aan zee gelegen is. Nu lig je op het strand in Barceloneta en straks wandel je door de typische straatjes van het historisch centrum met zijn gotische wijken en na zonsondergang kun je nog het nachtleven van de stad induiken.

Zon, zee, eten, cultuur, ontspanning een perfecte cocktail voor een geslaagde vakantie.