Vakantie Tsjechië

De Tsjechische Republiek is zeker een heerlijke vakantiebestemming en biedt alles wat u verwacht van een onvergetelijke vakantie.

Praag

Praag, de stad van honderd torens, heeft een bijzondere charme en sfeer, die kan gevoeld worden in elk seizoen. Het historische hart van de stad en van Europa is een gebied van uitzonderlijke waarde in het stedelijk monumenten.

Dit is duidelijk waarom de volgende delen van Praag – Hradcany en de Praagse Burcht, de Mala Strana, Oude Stad, met inbegrip van de Karelsbrug en Josefov (de bewaarde deel van de voormalige Joodse stad – nu onderdeel de oude stad), de Nieuwe Stad en Vysehrad – sinds 1992 op de lijst van werelds culturele en natuurlijk erfgoed van de UNESCO staan.

Toeristische hoogtepunten zijn het oude stadshuis met de astronomische klok, de Kruittoren, de St.Nicolaaskerk, de Sint-Vituskathedraal of Petrin Watchtower. Wandel door het Wenceslasplein, het oude stadsplein of de “Royal Way”, waar tal van de belangrijkste bezienswaardigheden van het historische Praag gelegen zijn. Het rijke artistieke erfgoed van Praag en de Tsjechische gronden zijn te bewonderen in de vele musea’s, galerijen en tentoonstellingen.

We raden u aan het Nationaal Technisch Museum, het Kubistisch Museum, het Joods Museum, Museum Franz Kafka en Mucha Museum te bezoeken. Het Praags nachtleven is gevarieerd en is zeker de moeite waard

Onze favoriete plaatsen die u niet mag missen tijdens een tournee in het nachtleven van Praag zijn de Lavka Bar&Club, Duplex Club&Cafe, Karlovy Lazne, Rock Cafe, Lucerna Music Bar&Club ou Solid Uncertainty Bar&Club.

Plzen & Brno

Samen met de Belgische stad Bergen, werd Plzen geselecteerd om de Culturele Hoofdstad van Europa in 2015 te zijn. Deze metropool van West-Bohemen (80 km ten westen van Praag) is de vierde grootste stad van de Tsjechische Republiek en biedt onbegrensde mogelijkheden – kom naar de brouwerij in Plzen en ontmoet de legende van Plzner Urquell of kies voor Brno, de tweede stad van de Tsjechische Republiek, de metropool van Moravië.

Naast de historische monumenten, vele theaters, musea, bioscopen en clubs, geniet en ontdek de natuurlijke schoonheid van Zuid-Moravië – het beschermde gebied van de Moravische Karts of de uitstekende kwaliteit van de wijngaarden met hun typische wijnkelders.