Waarom je Normandië gezien moét hebben

Mocht je op vakantie willen gaan naar Frankrijk, maar weet je nog niet helemaal naar welke regio, dan zou je eens naar Normandië moeten kijken. Dit is namelijk een hele mooie regio die heel veel geschiedenis kent, waar je een heel mooie gevarieerd landschap kunt bewonderen, waar je ook heerlijk op het strand kunt verblijven en ook mooie en gezellige steden en dorpen heeft. Er is zoveel te bezoeken in Normandië dat je met 1 vakantie nog lang niet klaar bent met deze regio. Waar de regio vooral om bekend staat, is natuurlijk D-Day, maar het gebied heeft zoveel meer dan alleen deze historische slag te bieden.

De D-Day stranden is iets wat je gezien moet hebben

Normandië ligt in het noorden van Frankrijk en is daarmee voor ons Nederlanders helemaal niet zo’n heel gek eind rijden. Waar je precies naartoe wilt, hangt van je eigen voorkeuren af, maar er zijn heel veel leuke plaatsen waar je naartoe kunt reizen. Zo is zoals gezegd zijn de D-Day stranden het meest bekend aan Normandië. Dit is dan ook wel iets wat je echt gezien moet hebben. Je kunt naar Utah, Omaha, Gold, Juno of Sword beach afreizen. Hier kwamen de Amerikanen, Britten en Canadezen aan land en begon de bevrijding van Europa. Bij deze stranden zijn musea die je kunt bezoeken en zo alles over de geschiedenis van de stranden te weten komen.

Bezoek het prachtige Mont Saint-Michel

Een ander stad die je eigenlijk wel gezien moet hebben als je de regio Normandië bezoekt, is Mont Saint-Michel. Dit is echt de allermooiste plaats van dit gebied en is een klein schiereiland voor de kust van Normandië. Er is op dit eiland een hele mooie abdij gebouwd die je al kunt zien als je richting het eiland gaat. Om deze abdij is een dorp gebouwd en dit is echt een schitterend gezicht. Doordat het een eiland is, zul je hiervan de mooiste plaatjes kunnen schieten. De grootste bezienswaardigheid van Mont Saint-Michel is natuurlijk de abdij en kun je gewoon bezoeken. Daarnaast zijn de straten van het eiland ook geweldig om te bewandelen en kun je goed het historische karakter van het dorp meemaken.

De historische stad Rouen

Wil je echt graag cultuur snuiven? Dan is Rouen een stad die je op je lijstje moet zetten. Dit is een hele mooie historische stad waar je veel bezienswaardigheden kunt bezoeken. Zo is de Kathedraal van Rouen 1 van de gebouwen die je absoluut gezien moet hebben. Dit is namelijk de grootste kathedraal van Frankrijk en de toren is maar liefst 150 meter hoog. Ook de historische huizen in de stad is iets wat je gezien moet hebben. Sommigen dateren uit de 15e eeuw. De klokkentoren Le Gros Horloge moet je ook zien en dit is een uurwerk dat is bedenkt met mooie beschilderingen en bladgoud.

Kies voor het kleurrijke Honfleur

Wanneer je graag in Normandië een mooie badplaats wilt bezoeken, zou je voor Honfleur moeten kiezen. Deze grenst aan de Seine en heeft een hele mooie haven waar het hele jaar door vele toeristen op afkomen. Dit is omdat deze haven met recht gezien wordt als 1 van de mooiste havens van Frankrijk. Veel van de schilderijen van Monet en Courbet zijn gebaseerd op het beeld van deze haven. Wat vooral mooi is aan de haven, is de verschillende kleuren huizen die langs de kade staan. Daarnaast zijn hier heel veel gezellige en goede restaurants waar je de lekkerste gerechten met vis kunt bestellen. Deze vis wordt elke dag vers gevangen door de vissers. De historische draaimolen is ook leuk om te bezoeken als je in Honfleur bent.

Bezoek het huis van Monet in Giverny

Monet is een van de bekendste Franse schilders en is een van de eerste impressionistische schilders. Deze man wilde graag het moment vastleggen en gebruikte zoals gezegd de haven van Honfleur vaak als inspiratie. Het huis van Monet is in Giverny te vinden en de tuin die Monet aanlegde, was ook een van de inspiratiebronnen van de schilder. De tuin en het huis van de schilder zijn open voor publiek en je kunt dus rondlopen waar een van de meesters zijn mooiste werken heeft gecreëerd. In Giverny kun je ook het museum van Monet bezoeken en ook het stadje zelf is zeer gezellig met pittoreske huizen en leuke restaurantjes. Er is zoveel meer dan alleen D-Day en dat maakt het echt waard om deze regio als vakantiebestemming te kiezen.