Wandelgids De loop van de Drentse Aa | Het Drentse Landschap

Wandelgids De loop van de Drentse Aa | Het Drentse Landschap de zwerver
Bestel het boek Wandelgids De loop van de Drentse Aa | Het Drentse Landschap online bij DeZwerver.nl voor slechts 13.50. Dit boek heeft ISBN Nummer 0426709157348. De bezorgkosten van dit Wandelgids over Nederland zijn 2.95. Op werkdagen voor 17:00 besteld, volgende dag in huis!


Na de boekjes met wandelingen langs de Reest en het Oude Diep is dit de derde lange afstandswandeling van Het Drentse Landschap. Net als de vorige routes is hij uitgevoerd als handig gespiraleerd boekje met topografische kaarten  schaal 1:25.000. Deze nieuwe route laat wandelaars ruim 150 kilometer lang kennismaken met misschien wel de mooiste beek van Nederland, de Drentsche Aa.
 
De langeafstandswandeling De Loop van de Drentsche Aa laat je kennismaken met alle facetten van het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap. Ruim 150 kilometer loop je langs misschien wel de mooiste beek van Nederland.
 
Kenmerken route
 
De Loop van de Drentsche Aa begint in Assen en brengt je eerst een flink eind naar het zuiden waar vlakbij Elp het meeste zuidelijke brongebied van de Drentsche Aa ligt waar het Amerdiep ontspringt. Verderop naar het oosten brengt de route je naar het begin van het Andersche Diep.
 
Met bezoekjes aan de dorpen aan weerszijden van de beek brengt De Loop van de Drentsche Aa je langs Oudemolensche Diep, Schipborgsche Diep en Westerdiep naar de provincie Groningen waar de Drentsche Aa eindelijk ook daadwerkelijk Drentsche Aa gaat heten.
 
Via de landgoederen van Paterswolde en langs de oevers van het Paterswoldsemeer voert De Loop van de Drentsche Aa naar de stad Groningen. Vanaf de twaalfde eeuw vestigden ze daar langs de oevers van de Aa vissers, handelaren en handwerkslieden die de stad de eeuwen daarna welvaart brachten.
 
Etappes
Etappe 1 Assen – Herinneringscentrum (17 km)
Etappe 2 Herinneringscentrum – Amen (15 km)
Etappe 3 Amen – Grolloo (13 km)
Etappe 4 Grolloo – Anderen (16 km)
Etappe 5 Anderen – Deurze (18 km)
Etappe 6 Deurze – Oudemolen (13 km)
Etappe 7 Oudemolen – Anloo (13 km)
Etappe 8 Anloo – Tynaarlo (16 km)
Etappe 9 Tynaarlo – Paterswolde (18 km)
Etappe 10 Paterswolde – Groningen (15 km)
 
Specificatie routeboekje
 
De Loop van de Drentsche Aa telt zo’n 120 pagina’s en is uitgevoerd als handig gespiraleerd boekje.
De etappes zijn ingetekend op de door wandelaars zeer geliefde topografische kaarten schaal 1 : 25.000.
Je kunt De Loop van de Drentsche Aa in beide richtingen lopen. Het boekje bevat per etappe routebeschrijvingen Assen-Groningen en Groningen-Assen.
 
De Loop van de Drentsche Aa is een samenwerkingsproject van Stichting Het Drentse Landschap met Staatsbosbeheer en het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa.

Wandelgids De loop van de Drentse Aa | Het Drentse Landschap kopen

Wat aanvullende informatie over Wandelgids De loop van de Drentse Aa | Het Drentse Landschap:
ISBN Nummer: 0426709157348
Categorie:Wandelgids
Uitgever: Het Drentse Landschap
Continent: Europa
Land: Nederland
Regio: Drenthe
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 120