Wandelgids – Pelgrimsroute De Weg van de Franken 4 | Anoda

Wandelgids - Pelgrimsroute De Weg van de Franken 4 | Anoda de zwerver
Bestel het boek Wandelgids – Pelgrimsroute De Weg van de Franken 4 | Anoda online bij DeZwerver.nl voor slechts 26.50. Dit boek heeft ISBN Nummer 9789491899102. De bezorgkosten van dit Wandelgids over Italië zijn 2.95. Op werkdagen voor 17:00 besteld, volgende dag in huis!


Vanaf de middeleeuwen hebben duizenden pelgrims hun weg naar Rome gevonden. Vaak was Rome niet het einddoel, maar slechts een halte op weg naar het Heilig Land. Men trok naar het zuiden van Italië, naar Bari of Brindisi, waar men zich inscheepte om per boot naar Albanië, Griekenland of Cyprus te varen.
 
Er werd vanaf de Caput Mundi, de stad Rome, gebruik gemaakt van de eeuwenoude hoofdroutes naar het zuiden: de Via Appia Antica en de Via Traianea. De afgelopen jaren spannen Italiaanse verenigingen en diverse Europese uitgevers zich in om onder de naam Via Francigena del Sud deze oude pelgrimsroutes nieuw leven in te blazen.
 
De wandelgids De Weg van de Franken deel  IV vormt een logisch vervolg op de eerdere gidsen. In negentien etappes wordt van deze route een beschrijving gegeven. Ook in dit deel wordt op een vertrouwde manier de wandelroute van Rome naar Brindisi in beeld en woord gepresenteerd. In deze gids vind je speciaal ontwikkeld kaartmateriaal, uitgebreide routebeschrijvingen en aandacht voor de verblijfplaatsen met kunst- en cultuurhistorische informatie. Ook vind je er suggesties voor overnachtingen.

Wandelgids – Pelgrimsroute De Weg van de Franken 4 | Anoda kopen

Wat aanvullende informatie over Wandelgids – Pelgrimsroute De Weg van de Franken 4 | Anoda:
ISBN Nummer: 9789491899102
Categorie:Wandelgids
Uitgever: Anoda
Continent: Europa
Land: Italië
Regio: Campanië – Apulië
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 134