Wandelgids Weg van het museum | Anoda

Wandelgids Weg van het museum | Anoda de zwerver
Bestel het boek Wandelgids Weg van het museum | Anoda online bij DeZwerver.nl voor slechts 12.95. Dit boek heeft ISBN Nummer 9789491899416. De bezorgkosten van dit over Nederland zijn 2.95. Op werkdagen voor 17:00 besteld, volgende dag in huis!


Kunstmusea zijn een plek, die je even losmaakt van het dagelijkse bestaan. Waar de tijd even stil staat. Een plek van bezinning. De mens heeft het nodig om af en toe losgezongen te raken. Even weg van het gedoe van alledag. Om vervolgens opgeladen en met een frisse blik terug te keren naar de nuchtere werkelijkheid.
 
De meeste belangrijke musea bevinden zich in de Randstad. Echter ook Overijssel en de Achterhoek van Zwolle tot Arnhem kennen een aantal die beslist de moeite van een bezoek waard zijn. Ze zijn veelal gehuisvest in een historisch gebouw of op een landgoed (een plek waar cultuur en natuur altijd al verenigd waren), doorgaans op attractieve wijze uitgebreid en/of aangepast aan de eisen waaraan een museum dient te voldoen. Er wordt kwalitatief hoogwaardige kunst getoond en regelmatig interessante wisseltentoonstellingen gehouden.
 
Alle musea in deze gids Weg van het museum bevinden zich op een bijzondere locatie, in een natuurrijke omgeving of een historische stad, die uitnodigt tot het maken van een wandeling. En zo was het idee geboren om een gids te maken met wandelingen vanuit een museum. Uit studies is bekend dat wandelen een gunstig effect heeft op lichaam en geest. Het was de grote filosoof Nietzsche die zei: “Alle werkelijk grote gedachten komen op bij het wandelen”.
 
Over de auteur
Naast veelvuldig museumbezoeker is beeldend kunstenaar Hans Wassink een enthousiast wandelaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij hem het idee opkwam om een gids te maken met wandelingen vanuit een museum, een kunstmuseum wel te verstaan omdat anders de gids wel erg dik zou worden. Het zijn 12 musea en wandelingen geworden: in de historische steden Kampen, Zwolle, Zutphen, Winterswijk, Doesburg en verder in de groene omgeving van Heino, Diepenheim, Gorssel, Ruurlo, Delden, Enschede en ‘s-Heerenbergh. Steden en plekken die de moeite waard zijn om voor of na het museumbezoek verder te bekijken. Deze gids biedt wandelingen van circa 5 kilometer om je daarbij op weg te helpen.

 

Wandelgids Weg van het museum | Anoda kopen

Wat aanvullende informatie over Wandelgids Weg van het museum | Anoda:
ISBN Nummer: 9789491899416
Categorie:
Uitgever: Anoda
Continent: Europa
Land: Nederland
Regio: Overijssel
Taal:
Aantal pagina’s: 106