Wandelkaart 2 IJsseldelta – Zwolle – Kampen | Wandelnetwerk Overijssel

Wandelkaart 2 IJsseldelta - Zwolle - Kampen | Wandelnetwerk Overijssel de zwerver
Bestel het boek Wandelkaart 2 IJsseldelta – Zwolle – Kampen | Wandelnetwerk Overijssel online bij DeZwerver.nl voor slechts 6.95. Dit boek heeft ISBN Nummer 9789082046526. De bezorgkosten van dit over Nederland zijn 2.95. Op werkdagen voor 17:00 besteld, volgende dag in huis!


Verspreid over de gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland vindt u 32 startpunten met informatiepanelen. De 32 startpunten zijn plaatsen waar u goed kunt parkeren en waarvandaan u makkelijk een wandeltocht kunt beginnen. Op elk startpunt staat een informatiepaneel met informatie over de routes in de directe omgeving. Uiteraard is het ook mogelijk om vanaf ieder ander punt in het wandelnetwerk uw wandeling te starten. Op de kaart zijn 82 kant-en-klare rondwandelingen voor u weergegeven. Deze als rondwandeling weergegeven wandelroutes hebben een lengte tussen de 2 en 20 km. Naast de routes vindt u op de kaart de toeristische infopunten, restaurants, musea, vogelkijkhutten en andere bezienswaardigheden langs de routes. Alle routes vormen samen het Wandelnetwerk IJsseldelta. Op de vele plaatsen waar de routes elkaar raken zijn keuzepuntpalen geplaatst. Hier kan gemakkelijk van de ene naar de andere route worden overgestapt. Zo biedt het netwerk ook de mogelijkheid om een eigen, of langere tocht uit te stippelen. Het Wandelnetwerk IJsseldelta sluit aan op de Wandelnetwerken van Reestdal, Waterreijk  en Vechtdal en maakt het combineren van routes in beide wandelnetwerken mogelijk. Omdat het terrein varieert is op de wandelkaart vermeld of de wandelingen geschikt zijn voor buggy’s of dat wordt aanbevolen om laarzen te dragen.
 
 
Het wandelnetwerk IJsseldelta koppelt in totaal 627 kilometer aan ommetjes, rondwandelingen en lange-afstandswandelingen aan elkaar. De wandelroutes in het gebied zijn net zo afwisselend als de IJsseldelta zelf. Zo wandelt u door historische Hanzesteden, stadsparken, polderlandschappen en over slingerende dijken met uitzicht over een uniek deltalandschap. De IJsseldelta is 1 van de 20 Nationale Landschappen van Nederland en mag zich daarom “Nationaal Landschap IJsseldelta” noemen. Deze status krijgt een regio niet zomaar. Het geeft aan dat het landschap zo kenmerkend en belangrijk is voor Nederland dat het een status aparte krijgt. Dit om het behoud van het landschap en de uniciteit bij het grote publiek te bevorderen. De regio bestaat uit de Polder Mastenbroek, Kampereiland, de Mandjeswaard, Polder de Pieper en de Zuiderzeepolder. Het landschap is vergeven van de rustieke en mooie dorpjes zoals ‘s-Heerenbroek, Grafhorst en Zalk.
 
 
Op de wandelkaart IJsseldelta zijn ondermeer de plaatsen Heetveld, Genemuiden, Zwartsluis, Hasselt, IJsselmuiden, Kampen, ‘s-Heerenbroek, Zalk, Zuideinde, Wilsum, Hattum(noord), Windesheim, Wijthmen, Mastenbroek, Holten en Zwolle weergegeven.

Wandelkaart 2 IJsseldelta – Zwolle – Kampen | Wandelnetwerk Overijssel kopen

Wat aanvullende informatie over Wandelkaart 2 IJsseldelta – Zwolle – Kampen | Wandelnetwerk Overijssel:
ISBN Nummer: 9789082046526
Categorie:
Uitgever: Wandelnetwerk Overijssel
Continent: Europa
Land: Nederland
Regio: Overijssel
Taal:
Aantal pagina’s: None