Woordenboek Arowaks-Nederlands, Nederlands-Arowaks – E. Aramake – Paperback (9789087591441)

Bestel het boek Woordenboek Arowaks-Nederlands, Nederlands-Arowaks – E. Aramake – Paperback (9789087591441) online bij Bookspot.nl voor slechts 15.95. Dit boek uit de categorie Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd heeft ISBN Nummer 9789087591441. De bezorgkosten zijn 2.95. 1 – 2 Weken.


Het Inheems dorp Cassipora, ongeveer negentig kilometer ten zuiden van Paramaribo gelegen, is al een paar keren verlaten geweest. De laatste keer vanwege de burgeroorlog van de jaren tachtig in de vorige eeuw. Ook waren er al heel vroeg invloeden van andere volkeren in dit dorp te bemerken. Want toen dit dorp ruim 100 jaar geleden nogmaals opnieuw werd bevolkt, kwamen er ook een paar vreemde mannen wonen zoals Mesada, een half jood, en Gemert,
een half creool. Deze mannen werden verliefd op de indiaanse gezusters Biswane en trouwden met hen. Mesada werd het dorpshoofd en Gemert is de opa van de schrijver van deze woordenlijst.
Eugene A. Aramake is geboren in 1944 in Cassipora, en heeft zijn jeugd daar doorgebracht. Hij vertrok vandaar toen hij 15 jaar was. Hij ging eerst 16 maanden met een missionaris werken die hem in de gelegenheid heeft gesteld te gaan studeren voor zijn Boslandonderwijzersakte. Maar Eugene wilde niet in het onderwijs, dus ging hij in militaire dienst. Daarna werkte hij 13 jaar bij de brandweer in Paramaribo. Toen moest ook hij de overtocht wagen naar Europa. Hij belandde in Maastricht en was daar werknemer bij de Sphinx – fabrieken, onder andere als tegeldecorateur.
Ondertussen was op 23 april 1987 in Rotterdam de Sociaal Culturele Vereniging 'Wajonong' opgericht, waarvan ook Eugene lid werd. Deze vereniging had hem gevraagd om te helpen met vooral het opzetten en uitwerken van een Arowaks taalproject. Voor de vereniging was het wel duidelijk dat ze alles zelf zou moeten doen. Er was namelijk geen lesmateriaal beschikbaar op dit gebied. Na een paar jaar werd aan Eugne gevraagd om de Arowakse taalles te verzorgen. Dat heeft hij gedaan.
Toen werd hem duidelijk dat hij niet alleen voor de vereniging maar misschien ook voor de hele (jongere) Arowakse gemeenschap van Suriname iets zou kunnen doen. En vanuit dat idee is deze woordenlijst ontstaan.

Bookspot.nl is een online boekhandel met een enorm groot assortiment boeken. Deze webshop is beoordeeld met een 8.9. Wat meer info over Woordenboek Arowaks-Nederlands, Nederlands-Arowaks – E. Aramake – Paperback (9789087591441):
Categorie: Boeken > Reizen & vrije tijd > Alle reizen & vrije tijd
ISBN: 9789087591441
Extra info: Paperback
Taal: Nederlands
Schrijver:
Jaar van publicatie: 2010
Datum: 12-05-2010